Coronavirus in de gemeente Reimerswaal

leeg

Woensdag 8 april: aanpassing noodverordening 

De voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland heeft op 8 april 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze nieuwe noodverordening van 8 april 2020 is artikel 2.5a aangepast. Dat maakt het mogelijk om locaties te sluiten vanwege drukte.


Dinsdag 31 maart: Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

Het kabinet heeft besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voorlopig is het dringende advies om zoveel mogelijk thuis te blijven.
Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht.


Vrijdag 27 maart 2020: nieuwe noodverordening toeristische sector

Vrijdagmiddag is door het Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Zeeland de nieuwe noodverordening vastgesteld. Deze heeft gevolgen voor de toeristische sector. Op de website ZeelandVeilig.nl treft u een overzicht van vragen en antwoorden aan.
 
Heeft u een vraag met betrekking tot het verbod op recreatief nachtverblijf, waarvan het antwoord niet in het overzicht van vragen en antwoorden staat, dan kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0113.


Noodopvang kinderopvang en onderwijs

Het belangrijkste doel van noodopvang is dat ouders in de cruciale beroepen of vitale processen kunnen blijven werken. Daarvoor is goede en verantwoorde opvang voor hun kinderen (voor zover zij dit niet zelf kunnen organiseren) noodzakelijk. Hierom is door het Rijk een aantal maatregelen genomen.

Ouders werkzaam in cruciale beroepen of vitale processen die normaal geen gebruik maken van kinderopvang en dit nu wel nodig hebben, kunnen zich melden bij de of kinderopvanglocaties of bij de basisschool per dorp. 

Contactgegevens van de kinderopvanglocaties:
- Kibeo:    0113 - 760 250
- Prokino :     0115 - 686 100
- ’t Molentje Kruiningen  06 – 20 33 83 76


Hulp voor ondernemers

Noodpakket voor ondernemers


Veel gestelde vragen dienstverlening gemeente coronavirus

De landelijke maatregelen in strijd tegen het coronavirus hebben mogelijk effect op onze dienstverlening. We kunnen ons goed voorstellen dat u hierover vragen heeft. In een overzicht geven wij antwoord op de meeste vragen.


Gemeentelijke gebouwen

Gemeentelijke gebouwen zoals de Reimerswaalhal, gymzalen en dorpshuizen zijn gesloten.


Heeft u vragen?

  • Met vragen over uw eigen gezondheid kunt u altijd bellen met uw eigen huisarts.
  • Met vragen over de maatregelen kunt mailen naar voorlichting@reimerswaal.nl of bellen met ons via telefoonnummer 14 0113.
  • Met algemene vragen over het virus kunt u bellen naar 0800-1351.
  • Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staan vermeld op de website van GGD Zeeland, het RIVM en www.zeelandveilig.nl/coronavirus