Collectieve Zorgverzekering voor minima

Dit item is verlopen op 01-01-2018.

De gemeente vindt het belangrijk dat ook mensen met een minimuminkomen zich goed kunnen verzekeren tegen zorgkosten. Deze kosten kunnen bij onderverzekering vaak snel oplopen. Daarom biedt de gemeente al haar inwoners met een laag inkomen (130% van de geldende bijstandsnorm) en een laag vermogen de mogelijkheid om zich tegen een aantrekkelijke prijs uitgebreid te verzekeren.

De gemeente Reimerswaal biedt via GR de Bevelanden een collectieve zorgverzekering van CZ aan met daarin een basisverzekering en een uitgebreide aanvullende verzekering. GR de Bevelanden betaalt een gedeelte van de premie van de aanvullende verzekering. Mensen die in aanmerking komen voor de collectieve zorgverzekering ontvangen een bijdrage van € 23,81 per maand. De verzekering kost € 131,92 per maand. In dit bedrag is de collectiviteitskorting van 7% en de bijdrage van GR de Bevelanden al afgetrokken.

In de aangeboden aanvullende verzekering zit ook een tandartsverzekering en er zitten ook extra vergoedingen in voor bijvoorbeeld aanschaf bril en fysiotherapie. Ook wordt de eigen bijdrage voor de kosten van Wmo voorzieningen vergoed tot maximaal € 375, - per jaar. CZ zorgverzekeringen accepteert iedereen en er is geen medische keuring vereist.

Meer informatie en aanvragen

Op de website www.grdebevelanden.nl/zorgverzekering is meer informatie te vinden. Hier vindt u de voorwaarden en ziet u hoe u de verzekering (digitaal) kunt afsluiten. Mensen die moeite hebben om de verzekering digitaal aan te vragen, kunnen telefonisch contact opnemen: 0113 239 100.