Budget voor startersleningen weer beschikbaar vanaf 20 november 2017

Dit item is verlopen op 22-11-2017.

Al enige tijd was het budget voor startersleningen van de gemeente Reimerswaal op. Vanaf 20 november 2017 is er weer geld beschikbaar voor het verstrekken van nieuwe startersleningen.

Voor wie is de starterslening bedoeld?

De starterslening is bedoeld voor jonge inwoners (van 18 t/m 30 jaar) van de gemeente Reimerswaal die hier hun eerste huis willen kopen. Alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor een starterslening vind je terug via www.reimerswaal.nl/starterslening.

Aanvraag indienen

Voor het indienen van een aanvraag is het verplicht gebruik te maken van een specifiek formulier. Gezien het budget zijn er op dit moment in ieder geval 4 aanvraagformulieren beschikbaar. Op maandagochtend 20 november 2017 kun je vanaf 10.00 uur een aanvraagformulier afhalen aan de balie in de hal van het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen. Het formulier wordt dan samen met jou deels ingevuld, waarbij naast je adresgegevens onder andere ook het bedrag van de gewenste starterslening wordt vermeld.
Er worden niet meer formulieren uitgereikt dan er budget beschikbaar is en er geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Let op: het invullen en afhalen van een aanvraagformulier zegt nog niets over het al dan niet toekennen van een starterslening. De daadwerkelijke aanvraag moet je indienen bij het SVn, de stichting die de aanvragen beoordeelt. Ook hier geldt; op is op! Het is dan ook zaak om je aanvraagformulier zo snel mogelijk volledig in te vullen en met alle benodigde gegevens bij het SVn in te dienen.

Checklist mee te nemen informatie bij het ophalen van een aanvraagformulier:

  • Persoonsgegevens, inclusief leeftijd, huidig woonadres en contactgegevens;
  • Adres van de aan te kopen woning;
  • Aankoopbedrag van de aan te kopen woning;
  • Bedrag van de aan te vragen starterslening.

Meer informatie

Op www.reimerswaal.nl/starterslening vind je al onze informatie over de starterslening. Met vragen over (het aanvragen van) startersleningen kun je contact opnemen met Saskia Wijkhuijs van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij is van maandag tot en met donderdag bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113 of via gemeente@reimerswaal.nl.