Alzheimercafé geheugensteun

Dit item is verlopen op 18-05-2018.

Geheugensteun is een ontmoetingsplaats in de gemeenten Kapelle, Borsele en Reimerswaal voor mensen met geheugenproblemen, dementie, alzheimer, hun partners, familieleden en vrienden. Zij kunnen hier mensen ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren en daar steun uit putten. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Bij iedere bijeenkomst van Geheugensteun zijn deskundigen aanwezig aan wie u vragen kunt stellen over geheugenproblemen en het omgaan hiermee. logo-alzheimer-nederlandGeheugensteun doet verschillende locaties en dorpen aan.

Donderdag 17 mei 2018

Thema: Gezond slapen en dromen bij dementie

Op donderdag 17 mei a.s. praten wij in het Alzheimercafé over “Gezond slapen en dromen”. Onze gastspreekster is mevrouw Lia Timmer. Zij is psychologisch onderzoeker en droomexpert/trainer van kinderen en volwassenen. Lia geeft tips om beter te kunnen slapen en vertelt over haar ervaring met personen met dementie en hun mantelzorger. Wat is het verschil tussen een gezonde en slechte slaper? Wat is ontspanning en hoe leer je je ontspannen? Hoe is het slaapritme van iemand met dementie en wat betekent dat voor de partner/mantelzorger? Tips voor mantelzorgers: Hoe om te gaan met dromen bij personen met dementie. Lia zal al uw vragen op dit gebied kunnen beantwoorden.

Spreker: Lia Timmer, psychologisch onderzoeker en droomdeskundige

Locatie: Dorpscentrum MeerWaarde, Mauritsstraat 4, 4414 AK te Waarde

Tijd: 19.30-21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Tijdens de bijeenkomsten is er volop gelegenheid om in ontspannen sfeer met elkaar te praten. Er is ook een informatietafel beschikbaar met folders en boeken. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden. De toegang is gratis.

Organisatie: VrijwilligersHuis, Cederhof, gemeente Reimerswaal, Alzheimer Zeeland.