Nieuws

Nieuwsberichten van de gemeente Reimerswaal.

 • Wist u dat… … u het bij ons kunt melden als u een wespennest aantreft op openbaar terrein dicht bij een sport- of speelvoorziening?

  (06-08-2020)
  wesp

  U kunt dit melden via www.fixi.nl of via de app Fixi op uw smartphone. Bent u niet in de gelegenheid uw melding digitaal te doen, dan kunt u het ook telefonisch melden bij de gemeente via 14 0113.

  Als u een wespennest aantreft op particulier grondgebied, dan kunt u contact opnemen met een specialistisch bedrijf. De kosten zijn dan voor uw eigen rekening.

 • Onschuldige rupsen in bomen Den Inkel in Kruiningen

  (04-08-2020)
  spinselmot

  De spinselmot, een totaal onschuldige rups, komt in de bomen van Den Inkel veel voor. Deze rups die in grote cocons tussen de bladeren van bomen zit wordt vaak verward met de eikenprocessierups.

  Na enkele weken ontwikkelen de larven zich tot een kleine witte met zwart gestipte vlinder. Omdat de rupsen en vlinders geen gevaar zijn voor de gezondheid kunt u ze gewoon laten leven.

 • Wist u dat...uw afvalcontainer zonder barcode en adressticker niet geleegd wordt?

  (30-07-2020)

  Sinds kort heeft u nieuwe afvalcontainers met speciale barcode en adresstickers ontvangen. U mag de tag (barcode) en adressticker niet van de containers afhalen. Zonder tag/sticker wordt een container namelijk niet geleegd.

 • Winnaars tuinwedstrijd bekend

  (29-07-2020)

  De winnaars van de tuinwedstrijd ‘Zeeland verandert mee, jouw tuin ook?’ zijn bekend. De afgelopen maanden konden alle Zeeuwen een ontwerp van hun ideale klimaatbestendige tuin insturen. Esmeralda uit Middelburg ging er met de hoofdprijs vandoor.

 • Herinrichting Varkensdijk in Yerseke

  (29-07-2020)
  leeg

  Dit jaar zijn wij van plan om de Varkensdijk opnieuw te asfalteren en het bestaande trottoir te verhogen om zo de voetgangers meer veiligheid te bieden.

  Afgelopen voorjaar hebben we op de Varkensdijk een snelheidsmeting uitgevoerd. Aan de hand van deze resultaten vinden we het nodig om verkeersremmende aanpassingen aan te brengen en op deze manier de dijk veiliger te maken. Zo wordt een verhoogd plateau aangebracht bij zowel de fiets- als de voetgangersoversteekplaats. Beide plateau’s worden in rood asfalt uitgevoerd. Tussen de plateau’s worden aan beide zijden van de rijbaan rode fietsstroken aangebracht. De rijbaan wordt ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats door middel van verhoogde bloembakken versmald.

 • Bibliotheek Oosterschelde terug naar normale openingstijden

  (28-07-2020)

  Vanaf maandag 3 augustus gaan de vestigingen van Bibliotheek Oosterschelde weer open volgens de reguliere openingstijden met 1,5 meter afstand voor volwassenen. De bezoekers kunnen weer gebruiken van de faciliteiten zoals onder meer de leestafels met tijdschriften en kranten, toiletten en internet pc’s.

 • Vooroeververdediging Westerschelde, locatie Waarde-Westveerpolder

  (22-07-2020)

  De Projectorganisatie Waterveiligheid (samenwerkingsverband tussen waterschap Scheldestromen en Rijkswaterstaat) werkt namens Rijkswaterstaat Zee en Delta aan de versterking van de vooroevers langs de Oosterschelde en Westerschelde.

 • Ontmoetingsbus Reimerswaal

  (20-07-2020)

  Waar kunnen we u naartoe brengen?

 • Wist je dat... er een heel tof zomerprogramma is samengesteld voor alle kinderen en jongeren uit Reimerswaal?

  (16-07-2020)

  Op de website van inreimerswaal.nl kun je precies zien wat er wanneer waar te doen is. Heb je een vraag aan één van de jongerenwerkers? Die kun je ook via de website www.inreimerswaal.nl stellen. We hopen jullie allemaal te zien bij de activiteiten!

 • Testen op het coronavirus

  (15-07-2020)

  Testen op het coronavirus

  Hoe gaat het in zijn werk als u zich wilt laten testen op het coronavirus?

 • Nieuwe locatie textielcontainer Krabbendijke

  (14-07-2020)

  De gemeente is van plan om de textielcontainer naast de begraafplaats Krabbendijke te verplaatsen nabij de gymzaal aan de Nieulandestraat 41 in Krabbendijke.

  U kunt vóór 22 juli 2020 uw zienswijzen over de nieuwe locatie kenbaar maken bij de gemeente. Dit kan per e-mail via gemeente@reimerswaal.nl.

 • Burgemeester José van Egmond wenst u een fijne zomervakantie

  (14-07-2020)
 • Sabewa Zeeland – maatregelen gevolgen coronavirus

  (26-03-2020)
  leeg

  We hebben de afgelopen week de nodige vragen gekregen over het betalen van de gemeentelijke en waterschapsbelastingen.

  Sabewa Zeeland neemt een pakket maatregelen om de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers, burgers, verenigingen en instellingen te verzachten. Ondernemers, burgers, verenigingen en instellingen die geen problemen ondervinden kunnen hun belastingaanslag gewoon blijven betalen. Ondernemers, burgers, verenigingen en instellingen die wel problemen ondervinden, kunnen uitstel van betaling tot 1 juli 2020 aanvragen. Dit gaat via een speciaal formulier op de website www.sabewazeeland.nl. Zij krijgen meer tijd om aan hun verplichtingen te voldoen.

  Aanslagoplegging

  Eind deze week worden de gecombineerde aanslagen van de deelnemende gemeenten verzonden aan diegenen die nog geen aanslag hebben ontvangen. Vanaf 1 april 2020 worden er geen nieuwe aanslagen over 2020 meer verstuurd. Sabewa Zeeland schort dit proces op tot 30 juni 2020.

  Invordering

  Iedereen die een aanslag heeft ontvangen van Sabewa Zeeland, heeft de keuze om met automatische incasso of betaling in twee termijnen te betalen.

  • Automatische incasso: er wordt betaald in 9 termijnen, startend vanaf 31 maart voor deelnemende gemeenten (Reimerswaal, Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Sluis, Terneuzen, en Tholen) en 30 april voor niet deelnemende gemeenten (Veere, Vlissingen, Middelburg, Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland);
  • Betaling in twee termijnen: de tweede termijn voor de betaling van de belastingen is voor de gecombineerde aanslagen van de deelnemende gemeenten 31 mei 2020 en voor waterschapsbelastingen van de niet deelnemende gemeenten 30 juni 2020. De tweede vervaldag van het gehele aanslagbedrag is geldend voor de betaling. Iedereen krijgt de mogelijkheid het gehele bedrag te betalen bij de tweede vervaldag.

  Als ondernemers, burgers, verenigingen en instellingen voor het feit komen te staan dat de automatische incasso of de betaling bij de tweede vervaltermijn niet haalbaar is, dan kunnen zij contact opnemen met Sabewa Zeeland voor een betalingsregeling. Dit kan via de website www.sabewazeeland.nl.

  Dwanginvordering

  Voor de dwanginvordering houden we een periode tot 1 juli in acht.

  • De deurwaarder heeft geen burgercontacten aan de deur, er zijn geen betekeningen van hernieuwde bevelen en geen beslagleggingen.
  • Er wordt geen loonvordering en overheidsvordering uitgevoerd tot 1 juli 2020.
  • Aanmaningen en dwangbevelen voor 2020 worden opgeschort tot na 1 juli 2020.

  Balie, telefoon en mail

  Om iedereen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, is Sabewa bereikbaar per mail. Vragen per mail beantwoorden ze snel. Als iemand liever telefonisch contact wil, werken ze met een terugbelverzoek. Zij bellen terug op een moment dat het het beste schikt. Baliebezoek is niet meer mogelijk. De balie in Terneuzen is gesloten.

 • Coronavirus in de gemeente Reimerswaal

  (11-03-2020)
  leeg

  Woensdag 8 april: aanpassing noodverordening 

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland heeft op 8 april 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze nieuwe noodverordening van 8 april 2020 is artikel 2.5a aangepast. Dat maakt het mogelijk om locaties te sluiten vanwege drukte.


  Dinsdag 31 maart: Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

  Het kabinet heeft besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voorlopig is het dringende advies om zoveel mogelijk thuis te blijven.
  Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht.


  Vrijdag 27 maart 2020: nieuwe noodverordening toeristische sector

  Vrijdagmiddag is door het Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Zeeland de nieuwe noodverordening vastgesteld. Deze heeft gevolgen voor de toeristische sector. Op de website ZeelandVeilig.nl treft u een overzicht van vragen en antwoorden aan.
   
  Heeft u een vraag met betrekking tot het verbod op recreatief nachtverblijf, waarvan het antwoord niet in het overzicht van vragen en antwoorden staat, dan kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0113.


  Hulp voor ondernemers

  Noodpakket voor ondernemers


  Heeft u vragen?

  • Met vragen over uw eigen gezondheid kunt u altijd bellen met uw eigen huisarts.
  • Met vragen over de maatregelen kunt mailen naar voorlichting@reimerswaal.nl of bellen met ons via telefoonnummer 14 0113.
  • Met algemene vragen over het virus kunt u bellen naar 0800-1351.
  • Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staan vermeld op de website van GGD Zeeland, het RIVM en www.zeelandveilig.nl/coronavirus
Archief