Nieuws

Nieuwsberichten van de gemeente Reimerswaal.

 • Vul jij de korte enquête over cultuur in Krabbendijke in?

  (16-04-2021)

  Beste inwoners van de gemeente Reimerswaal,
  Wij zijn Jasmijn, Daniëlle en Daphne en wij studeren Social Work aan de HZ in Vlissingen. Op dit moment volgen wij de minor Outreachende Wijkprofessional. In opdracht van deze minor van de HZ en het Sociaal Team van Krabbendijke zijn wij bezig met een project. Het onderwerp van ons project is het samenbrengen van inwoners van de gemeente Reimerswaal door middel van culturele activiteiten. Wij hebben zelf al ideeën hierbij, maar we zijn heel erg benieuwd naar jullie mening!
  Ons idee is een concept idee. Dit betekent dat wij een voorstel doen maar geen zeggenschap hebben over de uitvoering van het idee.
  Wij zouden er erg mee geholpen zijn als jullie de enquête voor ons willen invullen vóór 1 mei. Het duurt hooguit 5 minuten en de enquête is anoniem.

  Hierbij de link naar de enquête: https://forms.gle/h122WeQgwfH3KEyo6 

  Alvast bedankt!

  Jasmijn, Daniëlle en Daphne
   

 • Hoe denkt u over een elektrische deelauto in uw wijk?

  (15-04-2021)
  Samen werken aan een beter klimaat, daar krijg je toch energie van!

  Wilt u meedenken over de opslag van duurzame energie of heeft u daar ideeën over? Of wat zou u vinden van een elektrische deelauto in uw wijk? Er is veel mogelijk. Het energie- en klimaatbeleid voor Reimerswaal wordt steeds concreter. Samen met u willen we komen tot een uitvoeringsprogramma. Het ontwerp voor dit programma leggen we graag aan u voor. U vindt het op www.reimerswaal.nl/klimaat 

  Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met onze Reimerswaalse gebiedspartners en bedrijven, partners vanuit het Zeeuws Energieakkoord en onze raadswerkgroep energie en klimaat en met inbreng vanuit Reimerswaalse inwoners. 

  Denk met ons mee of stel uw vraag!

  Heeft u vragen, opmerkingen of aanvullingen op dit plan of wilt u als inwonersgroep een bijdrage leveren in de uitvoering van dit programma? Laat het ons dan weten en mail naar klimaatbeleid@reimerswaal.nl. U kunt reageren tot 30 april 2021.

 • Wist u dat…? de rotonde Breeweg in Yerseke tijdelijk afgesloten wordt vanwege werkzaamheden?

  (12-04-2021)

  Eind april-begin mei wordt gestart met de herinrichting rotonde Breeweg in Yerseke. De rotonde wordt verlaagd om in de toekomst wateroverlast in het oude centrum van Yerseke te verminderen. Het hart van de rotonde zal worden voorzien van een nieuwe groeninrichting waarbij de oude boom vervangen wordt door een nieuwe boom. Verder blijven de inrichting en verkeerssituatie nagenoeg gelijk aan de huidige situatie.

  Tijdelijke afsluiting rotonde 

  Om deze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren zal de gehele rotonde 2,5 week afgesloten zijn voor al het verkeer. Daarom wordt een omleiding ingesteld. Wel zal er verkeershinder zijn, wij vragen hiervoor uw begrip. 

  Tijdens de afsluiting biedt Connexxion elders tijdelijke bushaltes aan. Hierover leest u later meer in het Advertentieblad en op de website van Connexxion. De werkzaamheden worden expres in de meivakantie uitgevoerd, omdat de (basis-) scholen dan dicht zijn.

  Voor vragen over de herinrichting van de rotonde kunt u contact opnemen met de heer K. van Stee of de heer M. Walhout van de gemeente Reimerswaal, bereikbaar op telefoonnummer 14 0113. Meer info op www.reimerswaal.nl/werkinuitvoering

 • Kledingbank Zeeland

  (09-04-2021)

  Ook dit voorjaar is er weer de halfjaarlijkse actie van Kledingbank Zeeland. Tijdens dit evenement kunnen genodigden uit de gemeente
  Reimerswaal gratis kleding, schoenen en huishoudelijk textiel uitzoeken. Dit is bestemd voor mensen die het niet breed hebben en een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

  Wanneer: dinsdag 20, woensdag 21 en
  donderdag 22 april
  Locatie: Grintweg 40, Yerseke

  De locatie wordt voor deze gelegenheid helemaal ingericht als kledingwinkel. Je kunt de kleding daar passen en ook om advies vragen.

  Ook als je geen uitnodiging hebt gekregen maar een beetje hulp in je kledingkast goed kan gebruiken, meld je dan aan! Neem contact op met de Kledingbank via www.kledingbank-zeeland.nl. Het is superfijn om weer nieuwe kleding te kunnen dragen. Ook voor kinderen is het heel belangrijk dat zij in hedendaagse moderne kleding naar school kunnen. Tijdens de actiedagen kunnen inwoners kleding doneren op het bovenstaande adres.

  Graag tot dan!

 • Subsidie voor culturele en maatschappelijke organisaties vanwege covid-19 (corona)

  (07-04-2021)

  Door de coronacrisis missen culturele verenigingen en organisaties onder andere inkomsten uit kaartverkoop, horeca en verhuur, terwijl de vaste lasten zoals  huisvestiging, verzekeringen en beveiliging doorlopen. De gemeente Reimerswaal heeft daarom vanuit de steunmaatregelen van het kabinet geld ontvangen om de lokale cultuur te ondersteunen. Verenigingen en organisaties kunnen hiervoor een subsidieaanvraag doen om de tekorten te compenseren.

  Heeft u aantoonbare schade geleden in de periode van maart tot en met december 2020 als gevolg van corona? Vraag subsidie aan vóór 2 juni 2021! 

  Meer informatie?

 • Nieuwe griffier voor gemeente Reimerswaal

  (23-03-2021)

  De werkgeverscommissie van de gemeente Reimerswaal heeft unaniem besloten mevrouw Marie-Louise van Zon voor te dragen als nieuwe griffier van Reimerswaal. Na besluitvorming door de gemeenteraad op 30 maart 2021 zal Marie-Louise van Zon per 1 mei 2021 fulltime de functie van griffier van Reimerswaal gaan vervullen.

  Voorzitter van de werkgeverscommissie, de heer Leonard Harthoorn: “We zijn erg tevreden met het verloop van de sollicitatieprocedure waarbij gelijktijdig zowel intern als extern naar geschikte kandidaten is gezocht. Het is een zorgvuldig proces geweest en we zijn dan ook blij dat de beste kandidaat wordt voorgedragen. Met deze spoedige invulling kan gebouwd worden aan een duurzame griffie”.

  Marie-Louise van Zon werkt sinds 2011 als gemeentejurist bij de gemeente Reimerswaal. Zij is 52 jaar en woont in Kapelle.  

 • Gratis lesprogramma 'Toekomstgericht ondernemen'

  (23-03-2021)

  Als Reimerswaalse ondernemer met vertrouwen de toekomst tegemoet?

  Misschien is het nu nog lastig te geloven. Maar met de juiste draai aan je businessmodel is sterker uit de strijd komen écht een optie. Voor ondernemers die willen hervormen of vernieuwen ontwikkelde Qredits het lesprogramma ‘Toekomstgericht Ondernemen’. De vijf Bevelandse gemeenten bieden dit lesprogramma gratis aan!

  Het lesprogramma

  De titel van dit lesprogramma verklapt het al. Waar je nu misschien worstelt met je businessplan, ben je na het volgen van het programma helemaal klaar voor het ondernemerschap van de toekomst. Je wordt getriggerd om jezelf en je onderneming tegen het licht te houden. Met als uiteindelijke doel; een duurzaam businessmodel voor je onderneming.

  Voor wie?

  • Bestaande ondernemers die ten minste 1 jaar operationeel zijn.
  • Je wilt vernieuwen of hervormen, omdat je twijfelt over de toekomstbestendigheid van je huidige bedrijfsplan.
  • Je bent in de gelegenheid je te committeren aan een serieuze tijdsinvestering ten behoeve van je onderneming. Ondanks dat het lesprogramma gratis is, wordt inzet en betrokkenheid gevraagd.

  Praktische informatie

  Wanneer: vanaf 15 april 2021 
  Wat: 6 groepssessies, aansluitend 100 dagen zelfstudie, 1 terugkomdag. Standaard tussentijdse begeleiding en individuele coachingssessies naar wens.
  Kosten: Aan dit lesprogramma zijn geen kosten verbonden. Je kunt je dus gratis aanmelden.

  Aanmelden?

  Aanmelden voor het gratis lesprogramma Toekomstgericht Ondernemen of wil je meer weten? Neem dan contact op met Juli Ridderbos via 14 0113 of via j.ridderbos@reimerswaal.nl  

 • Enquête: Wat is volgens u het Yerseke gevoel?

  (12-03-2021)

  De havens met de kotters, de oesterputten en de alom aanwezigheid van de Oosterschelde zijn kenmerkend voor Yerseke. Maar wat is nu precies het Yerseke gevoel? Dat willen wij met uw hulp ontdekken. 

  Bent u inwoner, bezoeker of medewerker van een bedrijf in Yerseke? Dan vragen wij om vijf minuten van uw tijd. Geef alstublieft antwoord op belangrijke vragen over wat Yerseke en de Yesenaren nou zo bijzonder maakt. Met uw antwoorden kunnen wij Yerseke duidelijker promoten en samen werken aan een nog beter Yerseke.

  Uw mening is belangrijk! U kunt deelnemen aan het onderzoek tot en met april 2021. De uitkomsten worden bekend gemaakt in juni 2021. In de enquête kunt u aangeven of u op de hoogte gehouden wilt worden. 

  Ga naar de vragen

  Het onderzoek naar het Yerseke gevoel is onderdeel van het project Yerseke boven en onder water, versterken van de toeristische recreatieve onthaalstructuur en ruimtelijke kwaliteit. 

 • Gaat u aardgasvrij wonen?

  (11-03-2021)

  Dan heeft u uw gasaansluiting niet meer nodig. Enduris verwijdert dan de gasaansluiting.

  Heeft u uw gas- en/of elektriciteitsaansluiting een bepaalde periode niet nodig bijvoorbeeld vanwege een verbouwing? Kies dan voor een tijdelijke afsluiting. Binnen 12 maanden maakt u de keuze om opnieuw aan te sluiten of definitief te verwijderen. Dit nieuwe beleid is samen met de andere netbeheerders vastgesteld. 

  Wat doet Enduris voor u?

  • Informatie over de aansluitingen(en) en de mogelijkheden
  • Verwijdering van de gas- en/of stroomaansluiting als u geen energie meer nodig heeft

  Veilig slopen

  Wilt u uw gas- en of elektriciteitsaansluiting verwijderen, omdat uw pand gesloopt wordt? Veiligheid staat hierbij voorop. Enduris moet de aansluitingen verwijderen voordat u veilig kunt slopen. Dien daarom tijdig een aanvraag in om de aansluiting te verwijderen.

  Verwijderen is tijdelijk gratis

  Wie van het aardgas af gaat, draagt bij aan de energietransitie. Maar voor het laten weghalen van de gasaansluiting betaalde de consument kosten (volgens het kostenveroorzakersprincipe dat zij moeten hanteren). Veel mensen ervaarden dit als oneerlijk. De netbeheerders zijn daarom in gesprek gegaan met het Ministerie en de toezichthouder ACM. De Minister komt nu deze koplopers tegemoet door een nieuwe, tijdelijke regeling. Deze geldt vanaf 1 maart 2021 totdat de nieuwe Energiewet van kracht is. Hiermee worden de kosten van het verwijderen van de gasaansluiting tijdelijk volledig vergoed. Meer informatie over de achtergrond van de regeling leest u in hun nieuwsbericht.

  Een aanvraag voor het verwijderen van de gasaansluiting kan eenvoudig via www.mijnaansluiting.nl.

 • Avondklok en tóch naar buiten?

  (22-01-2021)

  In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. 

  • Gaat u tijdens de avondklok de straat op? Dan vult u een formulier in waarop u aangeeft waarom u op straat bent. Dit formulier heet Eigen verklaring avondklok.
  • Bent u voor uw werk buiten? Dan heeft u, naast dit formulier, ook een Werkgeversverklaring avondklok nodig.
  • Bent u voor een reis (van of naar het buitenland) onderweg? Ook dit moet u kunnen aantonen. Dit kan bijvoorbeeld met een ticket.

  Heeft U mag het formulier desgevraagd uitgeprint of digitaal laten zien.

  Heeft u een Eigen verklaring avondklok nodig? 

  • U kunt deze digitaal invullen 
  • U kunt een papierenexemplaar halen bij het gemeentehuis
  • U kunt een mail sturen naar gemeente@reimerswaal.nl met daarin uw adresgegevens, dan sturen wij u een papierenexemplaar per post toe.

  Kijk voor meer informatie hierover op Rijksoverheid.nl/avondklok 
   

  lees verder
 • Herinrichting Hoofdweg Rilland 

  (13-10-2020)

  Benieuwd naar de herinrichting van de Hoofdweg Rilland?

  Inmiddels zijn de opgehaalde ideeën die we van veel inwoners uit Rilland mochten ontvangen verwerkt tot een schetsontwerp voor de Hoofdweg in Rilland. De presentatie van dit schetsontwerp is door de huidige corona maatregelen anders dan u van ons gewend bent maar we hopen u hiermee een goede indruk van het plan te kunnen geven:

  Mocht u na het zien van de presentatie/het ontwerp nog vragen hebben, dan kunt u op woensdag 17 februari tussen 8.00 uur en 16.00 uur bellen met Richard Klein van de gemeente via telefoonnummer (0113) 395 303. U kunt uw vragen ook mailen naar projecthoofdweg@reimerswaal.nl 

  We zijn benieuwd naar uw reacties!


  De Hoofdweg (tussen Kreekestraat en Valkenisseweg) wordt heringericht. Met behulp van veel Rillanders hebben we hiervoor ideeën verzameld:

  Overzicht ideeën
  nr. idee nr. idee
  1. veilige oversteekplaats voor kinderen 2. meer pleinidee
  3. meer parkeerruimte 4. slingers in rijbaan ipv drempels
  5. fietsstraat 6. snelheidsremmers maar breedte niet aanpassen
  7. geen drempels 8. verkeersmaatregel snelheid/veiligheid
  9. vrachtwagenverbod aan begin dorp 10. meer klinkers, minder asfalt
  11. slinger in de weg behouden 12. drempels behouden maar anders inrichten
  13. snelheidsbeperkende maatregelen 14. gevaarlijk kruispunt hoofdweg Kreekestraat (rotonde)
  15. laden en lossen Spar aan achterzijde 16. betere los-voorziening achterzijde
  17. snelheid te hoog 18. snelheidsbeperkende maatregelen
  19. liever asfalt dan klinkers 20. meer parkeerruimte voor Spar
  21. meer parkeerruimte bij lighthouse 22. voorkomen parkeren busjes voor deur
  23. parkeren alleen voor personenauto's 24. meer parkeerplaatsen bij dorpshuis
  25. meer parkeerplaatsen bij winkels 26. meer minder valide parkeerplaatsen
  27. parkeren reguleren 28. niet laden en lossen in de hoofdweg
  29. parkeerplaats bij pinautomaat 30. parkeren voor uitrit voorkomen
  31. meer parkeerruimte bij school 32. kort parkeren max 1,5 uur bij Spar
  33. schoolzone maken 34. weekmarkt duidelijk aangeven
  35. shared space 36. fietsparkeerplaats + oplaadpunten
  37. dorpsplein/kern creëren 38. rolstoelvriendelijk
  39. groter terras bij bakker en cafe's 40. ruimte voor kraampjes
  41. ​kiss-and-ride strook 42. oplaadpunt elektrische auto's
  43. perceel Hoebeke/tTraas 44. doorgang naar A Buteijnweg
  45. mini millieustraat(bakken) bij Spar 46. maak van de Hoofdweg een beukenlaan
  47. geen langsparkeervakken 48. boom voor een boom
  49. groen bij speeltuin vernieuwen 50. bloembakken laten staan
  51. meer groen/bomen 52. veel groenstroken
  53. Kleinere boompjes terug planten 54. bloembakken weghalen
  55. minder betonnen bakken 56. plantsoen voor nr 6 behouden volgens afspraak?
  57. boom bij nr 7 laten staan 58. meer bloemen in openbaar groen
  59. geen hoog groen bij kruisingen 60. meer overzicht bij kruisingen
  61. bomen bij 34 moeten blijven 62. verkeersmaatregelen tegen hardrijders
  63. huidig gras niet verstenen ivm wateroverlast 64. wateroverlast bij hevige regen bij bakker
  65. geen verhogingen in straat ivm wateroverlast 66. rotonde/ovonde kruising Hoofdweg Kreekestraat
  67. fietsvriendelijk straat 68. meer bankjes/zitgelegenheid
  69. marktkast met stroom en water 70. bankje bij bushalte
  71. betere aankleding van omgeving terrassen 72. vertellen geschiedenis Rilland
  73. meer groen in winter/ groen pleintje 74. veilige oversteekplaatsen middels zebrapaden
  75. autovrij plein/ontmoetingsplaats 76. marktkraampjes/ minimarkt
  77. voldoende groen maar wel open 78. houden zoals het is, betere bestemming voormalig gemeentehuis

  Projectplanning
  maand activiteit
  september 2020 Bewonersmiddag/avond
  Ophalen ideeën bij bewoners
  oktober 2020 Inventariseren opgehaalde ideeën en verwerken in schets
  november 2020 Presentatie schets met zoveel als mogelijk verwerkte ideeën
  december 2020 Uitwerken schetsplan tot ontwerptekening
  januari 2021 Details uitwerken en verwerken in tekening
  februari 2021 Communiceren tekening met aanwonenden
  maart 2021 Aanbesteding opstarten
  april 2021 Aanbesteden en gunnen
  mei 2021 Start werkzaamheden

  lees verder
 • Contact met ons en uw ervaring

  (01-09-2020)

  Wij zijn benieuwd naar uw ervaring!

  Heeft u onlangs contact met ons gehad? Buiten op straat, telefonisch, aan de balie, per e-mail, brief of op sociale media, kortom: op welke manier dan ook? Dan horen wij graag van u wat u hier van vond. Vult u het formulier in op www.reimerswaal.nl/mijnmening? Het invullen van de vragen duurt ongeveer 1 tot 2 minuten.

  U kiest zelf of u dit anoniem doet of dat u na de laatste vraag uw contactgegevens met ons deelt.

  Wij willen leren van uw ervaringen. Met uw mening en ervaring kunnen we wellicht verbeteringen in onze dienstverlening en communicatie doorvoeren. Alvast bedankt voor het delen hiervan!

  feedback smileys

 • Coronavirus in de gemeente Reimerswaal

  (11-03-2020)
  leeg

  Woensdag 8 april: aanpassing noodverordening 

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland heeft op 8 april 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze nieuwe noodverordening van 8 april 2020 is artikel 2.5a aangepast. Dat maakt het mogelijk om locaties te sluiten vanwege drukte.


  Dinsdag 31 maart: Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

  Het kabinet heeft besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voorlopig is het dringende advies om zoveel mogelijk thuis te blijven.
  Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht.


  Vrijdag 27 maart 2020: nieuwe noodverordening toeristische sector

  Vrijdagmiddag is door het Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Zeeland de nieuwe noodverordening vastgesteld. Deze heeft gevolgen voor de toeristische sector. Op de website ZeelandVeilig.nl treft u een overzicht van vragen en antwoorden aan.
   
  Heeft u een vraag met betrekking tot het verbod op recreatief nachtverblijf, waarvan het antwoord niet in het overzicht van vragen en antwoorden staat, dan kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0113.


  Hulp voor ondernemers

  Noodpakket voor ondernemers


  Heeft u vragen?

  • Met vragen over uw eigen gezondheid kunt u altijd bellen met uw eigen huisarts.
  • Met vragen over de maatregelen kunt mailen naar voorlichting@reimerswaal.nl of bellen met ons via telefoonnummer 14 0113.
  • Met algemene vragen over het virus kunt u bellen naar 0800-1351.
  • Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staan vermeld op de website van GGD Zeeland, het RIVM en www.zeelandveilig.nl/coronavirus
  lees verder
Archief