Nieuws

Nieuwsberichten van de gemeente Reimerswaal.

 • Wist u dat... U van harte welkom bent bij de herdenking van de watersnoodramp in Reimerswaal op 1 februari 2018?

  (23-01-2018)

  In de Johanneskerk in Kruiningen worden donderdag 1 februari om 19.00 uur alle 77 slachtoffers uit  Reimerswaal herdacht die bij de ramp in 1953 omkwamen.

  Comité Herdenkingen Kruiningen organiseert de herdenking in samenwerking met de gemeente Reimerswaal. Dit jaar worden niet alleen slachtoffers uit Kruiningen herdacht, maar omdat het 65 jaar geleden is, herdenken we alle slachtoffers uit Reimerswaal.

  Aanvang: 19.00 uur.

 • Snijden zeegroente Oosterschelde 2018

  (19-01-2018)

  Met ingang van dinsdag 6 februari 2018 tot en met vrijdag 9 februari 2018 kunnen belangstellenden een aanvraagformulier ophalen in de gemeentehuizen van de gemeenten rondom de Oosterschelde (Veere, Noord-Beveland, Goes, Kapelle, Reimerswaal, Tholen en Schouwen-Duiveland).

 • Informatieavond dijkversterking Hansweert

  (19-01-2018)

  Waterschap Scheldestromen organiseert op donderdag 8 februari a.s. een informatieavond voor de inwoners van Hansweert over het dijkversterkingsproject dat daar zal worden uitgevoerd en nu wordt voorbereid. Belangstellenden zijn vanaf 19.00 uur welkom in het Dorpshuis Kaj Munk (Schoolstraat 5, Hansweert).

 • Zijn er nog verenigingen met een sportief/cultureel aanbod voor basisschoolkinderen?

  (18-01-2018)

  Sinds enkele jaren is het kennismakingsproject Sjors Sportief & Sjors Creatief actief in de gemeente Reimerswaal. Via Sjors Sportief & Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote verscheidenheid aan sporten en creatieve activiteiten in de regio, zonder meteen lid te hoeven worden. Hierdoor kunnen kinderen zich eerst rustig oriënteren op de sportieve/culturele ‘markt’ en zo hun talenten ontdekken. Voor de vereniging is dit een ideaal podium om zichzelf te presenteren. Laat zien hoe leuk uw vereniging is en laat zien hoe leuk uw ‘tak van sport’ is!

 • Winterwandeling op dinsdag 30 januari in Kruiningen

  (17-01-2018)

  Op dinsdagmiddag 30 januari a.s. om 14.00 uur organiseert zorggroep Ter Weel in samenwerking met de gemeente Reimerswaal een winterwandeling vanuit “Hof Cruninghe” te Kruiningen. Er is keuze uit 3 afstanden en/of diverse tempo’s; 2 km, 4 km of 6 km.

 • NLdoet 2018: heel Nederland doet mee!

  (17-01-2018)

  Op 9 en 10 maart 2018 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds.

  Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn voor een leuke klus of activiteit? Of heb je zin om samen met collega’s, vrienden of teamgenoten bij een organisatie aan de slag te gaan? Doe dan mee met NLdoet.

 • Aanwijzing dagen voor collectieve festiviteiten in 2018

  (11-01-2018)

  Burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal maken bekend dat zij op grond van artikel 4:2 van de Algemene Plaatselijke Verordening Reimerswaal hebben besloten om voor het jaar 2018 de volgende dagen aan te wijzen ten behoeve van de viering van collectieve festiviteiten.

 • Snel internet in het buitengebied

  (10-01-2018)

  Surfen, mailen, Netflixen, huiswerkprogramma’s, de boekhouding, zorg op afstand… steeds meer gebeurt er digitaal en dat zal in de toekomst alleen nog maar verder toenemen. Een goede internetverbinding is dan ook onmisbaar. Echter, in het buitengebied laat dit nog te wensen over.

 • Herinrichting Oude Plein Kruiningen

  (27-09-2017)

  Vanaf donderdag 28 september 2017 zal aannemer GKB uit Barendrecht starten met de herinrichting van het parkeerterrein rondom het gemeentehuis. Het huidige parkeerterrein zal niet meer terug te herkennen zijn.

Archief