Nieuws

Nieuwsberichten van de gemeente Reimerswaal.

 • Evenementen en een vergunning?

  (18-06-2019)
  leeg

  Onlangs is aangekondigd dat Reimerswaal vanaf 1 juni 2019 met behulp van een evenementencommissie de aanvragen om een evenementenvergunning gaat beoordelen. In de aankondiging is aangegeven wat het onderscheid is tussen A-, B- en C-evenementen en wanneer een vergunning nodig is voor deze evenementen.
  Gebleken is dat dit laatste nog wat verwarring oproept. Daarom nog een keer op een rij:

  1. A-evenement (regulier meldingsplichtig evenement,): melden uiterlijk 10 werkdagen vóór het evenement plaatsvindt.
  2. A-evenement (regulier vergunningsplichtig evenement,): 10 weken voorafgaand aan het evenement moet een complete aanvraag ontvangen zijn.
  3. B-evenement (aandacht evenement; ofwel evenementen met een verhoogde veiligheidsaandacht; dit zijn de meeste evenementen!): 10 weken voorafgaand aan het evenement moet een complete aanvraag ontvangen zijn.
  4. C-evenement (risicovolle evenementen, ofwel evenementen met een sterk verhoogd veiligheidsrisico); 14 weken voorafgaand aan het evenement moet een complete aanvraag zijn ontvangen.

  Voor het beoordelen van een aanvraag om een evenementenvergunning is het zeer belangrijk dat een complete aanvraag tijdig wordt ingediend. De betrokken instanties hebben namelijk ook tijd nodig om uw evenement te beoordelen. Voor vergunningsplichtige evenementen geldt een standaard aanvaagprocedure. Meer uitleg over de verschillende categorieën evenementen en aanvraagprocedure kunt u lezen op onze website.

  Contact

  Om een complete aanvraag in te kunnen dienen, blijft het verstandig om in een vroegtijdig stadium met de gemeente te overleggen over een te organiseren evenement en wat daar bij komt kijken op het gebied van vergunningverlening. U kunt contact opnemen met mevrouw Eleftheria Bagouraki MA. Zij is bereikbaar via het algemene nummer 14 0013 of e.bagouraki@reimerswaal.nl

 • 100-100-100 actie: Gaat u wel eens met eigen bakjes naar de slager?

  (17-06-2019)
  Burgemeester Jose van Egmond voor Slagerij Van Soest

  Veel etenswaren worden verkocht in plastic dat u later weer weggooit. Slagerij van Soest uit Kruiningen ondersteunt de 100-100-100 actie (100 dagen afval scheiden en minder restafval) en heeft een actie bedacht. Iedereen die producten in een zelf meegebracht bakje koopt krijgt 5% korting.
  Ook burgemeester José van Egmond, die deelneemt aan de actie, koopt regelmatig vlees bij de slager dat ze laat verpakken in haar eigen bakjes. Dus minder plastic afval. Slim toch? Ook nadat de 100-100-100 actie is gestopt (na 18 juni) blijft de slager deze actie voeren.

  Meer info: https://reimerswaal.100-100-100.nl

 • Aandacht voor loketfunctie afdeling Werk Inkomen en Zorg met bewaarmagazine

  (14-06-2019)
  wethouder Andre van der Reest overhandigt 1e magazine Iedereen doet mee

  Iedereen doet mee in de Bevelanden

  Het eerste exemplaar van het magazine ‘Iedereen doet mee!’ van GR de Bevelanden is door André van der Reest, voorzitter van portefeuillehoudersoverleg Werk, Inkomen en Zorg van GR de Bevelanden op 13 juni overhandigd aan mevrouw Poppe uit Geersdijk.
  In dit magazine legt de afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) uit waar mensen met vragen over werk, inkomen en zorg, allemaal voor terecht kunnen bij afdeling WIZ van GR de Bevelanden. En dat is met veel meer vragen dan men vaak denkt! Van hulp bij schulden tot een bijdrage in schoolbenodigdheden. Van vragen over uitkeringen en formulieren tot hulp bij het invullen van documenten. Alle diensten en regelingen komen in dit bewaarnummer aan bod, zodat zo veel mogelijk mensen die recht hebben op de diensten van WIZ en/of een steuntje in de rug kunnen gebruiken weten dat ze er niet alleen voor staan. Iedereen moet immers kunnen meedoen in onze maatschappij!

  Wethouder Van der Reest voegt er bij het uitreiken van het magazine aan toe: “De afdeling WIZ van de Bevelandse gemeenten wil met het huis-aan-huis magazine in alle Bevelandse gemeenten zo veel mogelijk mensen bereiken, die zich zorgen maken over hun inkomen, zorg of financiële situatie, zodat ze weten dat ze altijd ergens terecht kunnen. Iedereen doet immers mee of moet kunnen meedoen in de maatschappij. Of je nu werkzoekend bent, schulden hebt of die juist probeert te voorkomen of dat je vragen hebt over de mogelijkheden voor een toelage of uitkering of je kinderen ondanks financiële moeilijkheden toch wilt geven wat ze nodig hebben. De afdeling WIZ wil met dit bewaarmagazine laten zien dat de mogelijkheid er is om van bepaalde diensten en regelingen gebruik te maken. Hopelijk wordt door dit wereldkundig te maken (straks ook met een nieuwe website en uitbreiding van de activiteiten op social media) het steeds bekender dat deze afdeling er is om inwoners te helpen die onderdeel willen uitmaken van de maatschappij, maar het soms op bepaalde vlakken moeilijk vinden hun weg daarin te vinden”.

  Vanaf 17 juni zal bij iedere inwoner van de vijf Bevelandse gemeenten het magazine van de afdeling Werk, Inkomen en Zorg van GR de Bevelanden worden bezorgd.
  De afdeling speelt ook in op de behoefte om steeds meer digitale diensten aan te bieden. Zo is het magazine niet alleen op te vragen bij de gemeenten Borsele, Kapelle, Goes, Noord-Beveland en Reimerswaal), maar is het ook online na te lezen op de website van www.grdebevelanden.nl 

  Begin dit jaar heeft GR de Bevelanden bovendien twee digitale diensten gelanceerd: De Snelbalie en Mijn WIZ. Beide diensten zijn eenvoudig te doorlopen. inwoners hebben snel duidelijkheid hebben en het geld kan bij toekenning binnen een week al op hun bankrekening staan.

  Via www.grdebevelanden.nl kunnen inwoners zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van afdeling WIZ. Hier staan ook alle regelingen uit het magazine vermeld en kan men terecht voor de genoemde online diensten.

 • Glasvezelvoorbereiders van KPN NetwerkNL langs de deuren in Yerseke

  (28-05-2019)
  leeg

  Vanaf maandag 3 juni gaan glasvezelvoorbereiders van KPN NetwerkNL bij de woningen in Yerseke langs om voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk te treffen. Tijdens dit bezoek bekijken zij wat de meest geschikte plek is voor het glasvezelaansluitpunt in de woning. De glasvezelvoorbereiders beschikken over een legitimatiepas waaruit blijkt dat zij namens KPN NetwerkNL aan de deur komen.

  Elke woning krijgt gratis glasvezel

  Alle woningen binnen het aansluitgebied van Yerseke worden gratis aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL. Via de postcodecheck op www.kpnnetwerk.nl zien inwoners of hun woning ook wordt aangesloten.

  Meer informatie

  Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf 12 juni 2019 elke woensdag terecht in het glasvezelinformatiepunt tussen 10.00 en 17.00 uur bij Steketee computers in partycentrum de Lepel. Doe de postcodecheck op www.kpnnetwerk.nl en schrijf u in voor onze glasvezelupdates om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.

 • Totaaluitslag verkiezingen Europees Parlement

  (26-05-2019)

  Op 23 mei 2019 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement gehouden. Hieronder kunt u de totaaluitslag op kandidaatniveau downloaden. Ook zijn de processen-verbaal van alle stembureau's in te zien (hieronder digitaal, maar ook fysiek in het gemeentehuis).

 • 100 dagen zonder restafval in Reimerswaal

  (05-02-2019)
  logo 100-100-100

  De 100-100-100 actie staat voor een actie waarbij 100 huishoudens gedurende 100 dagen proberen hun afval 100% te scheiden. Iedereen mag meedoen: van eenpersoonshuishoudens tot grote gezinnen, ongeacht de woonsituatie. Deelnemers proberen in de periode van 11 maart tot en met 18 juni 2019 zo weinig mogelijk restafval over te houden.

  Het doel van de actie is om te laten zien dat het mogelijk is om veel minder afval te produceren. Dit lukt door goed afval te scheiden en na te denken bij de aankoop van uw producten.

  100 dagen, 100%  afval scheiden. Gaat het ons ook lukken in Reimerswaal?

  Kijk voor meer informatie op https://reimerswaal.100-100-100.nl/.

Archief