Gemeente Reimerswaal breidt dagbesteding zonder toegangsbewijs uit.

Na Zorggroep Ter Weel biedt nu ook Rust na Onrust in Schore dagbesteding aan zonder toegangsbewijs of indicatie. Op 12 juli vanaf half vijf wordt dit feestelijk gevierd bij Rust na Onrust. Vanuit Zeeuwse Gronden zal sociaal maatschappelijk restaurant ‘het Melkmeisje’ zorgdragen voor een lekkere maaltijd voor genodigden. De genodigden zijn natuurlijk de gasten van Rust na Onrust maar ook gasten van Zorggroep Ter Weel en Het Melkmeisje zijn uitgenodigd.

Al jaren ervaart de gemeente een goede samenwerking tussen Zorggroep Ter Weel en Rust na Onrust in Schore. Er wordt veel samengewerkt en er worden gezamenlijk projecten opgezet. Ook bezoeken de cliënten van Zorggroep Ter Weel en Rust na Onrust regelmatig elkaars locaties. Nu de indicatieloze dagbesteding bij Zorggroep Ter Weel al jaren succesvol verloopt, wil de gemeente deze formule graag uitbreiden naar Rust na Onrust. Ook Rust na Onrust heeft de wens geuit de dagbesteding indicatieloos te mogen aanbieden.

Dagbesteding zonder toegangsbewijs biedt vele voordelen zoals:
Geen oplopende kosten voor de gemeente terwijl er meer inwoners kunnen deelnemen. Medewerkers van de zorgorganisaties staan achter het concept daar de bureaucratie afneemt en er zo meer tijd voor de gasten overblijft. Het stigma dat dagbesteding slechts voor dementerende ouderen of mensen met een intensieve zorgvraag is vermindert. Bovendien is er geen onderscheid tussen vrijwilligers en gasten. Je kunt ook een beetje vrijwilliger en een beetje gast zijn.