Vrijwillige Burgeradviseurs

Algemeen

Heeft u vragen op het gebied van zorg en welzijn, maar geen netwerk om hulp en ondersteuning van te krijgen? Dan kunt u een gecertificeerde Vrijwillige Burgeradviseur inschakelen.

Wat doet een vrijwillige burgeradviseur?

Zij geven informatie en advies bij vragen over welzijn, zorg, inkomen, wonen, recht, vervoer, participatie. Als het nodig is, wijst de Vrijwillige Burgeradviseur u de weg naar de juiste organisatie. Samen met de Burgeradviseur gaat u op zoek naar oplossingen.

Voorbeelden van een situatie waarbij een Vrijwillige Burgeradviseur kan helpen: 

  • Hoe kan ik zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen?
  • Heb ik recht op zorg-/huurtoeslag?
  • Ik voel me eenzaam. Hoe kom ik aan meer contacten in mijn omgeving?
  • Hoe schrijf ik me in voor een huurwoning?
  • Kom ik in aanmerking voor kwijtschelding van belastingen (bijvoorbeeld SaBeWa)?
  • Ik weet me geen raad met alle formulieren en rekeningen.

Van vraag naar oplossing

Een Vrijwillige Burgeradviseur maakt een afspraak met u om uw vraag in kaart te brengen en u op weg te helpen.  Hiervoor gaat de Burgeradviseur op zoek naar de benodigde informatie. Afhankelijk van de situatie kiest de Burgeradviseur ervoor om u te informeren, door te verwijzen of te adviseren. Het inzetten van een Burgeradviseur is gratis voor u.

Contact

De coördinatie van de Vrijwillige Burgeradviseurs ligt bij de gemeente Reimerswaal. Wilt u gebruik maken van een Vrijwillige Burgeradviseur voor uw hulpvraag? Dan kunt u contact opnemen door een e-mail te sturen naar burgeradviseurs@reimerswaal.nl of door te bellen naar 0113 395 000 (vraag naar Jan de Vlieger of Judith Schrijver).