Bijna alles weer volledig open!

Het kabinet heeft besloten de coronaregels per 18 februari te versoepelen. We zijn verheugd dat er eindelijk uitzicht is op een volledige heropening van onze samenleving. De versoepelingen bieden nieuwe perspectieven, met name voor onze lokale ondernemers. We weten dat velen hier naar uit hebben gezien.

Voor de horeca en cultuursector worden de sluitingstijden verruimd tot 01.00 uur. Er wordt nog wel gewerkt met een coronatoegangsbewijs, maar er hoeft geen anderhalve meter afstand meer worden gehouden. Ook is een vaste zitplaats niet langer verplicht, tenzij de locatie meer dan 500 bezoekers ontvangt. Ten aanzien van festiviteiten en evenementen geldt, net zoals vóór de coronacrisis, dat deze tijdig bij de gemeente gemeld of aangevraagd moeten worden. Activiteiten die niet zijn aangemeld of vergund zijn niet toegestaan. Bij vragen kunt u contact opnemen met de gemeente.

De versoepelingen betekenen niet dat er geen onzekerheden en risico’s meer zijn. De maatregelen zijn binnenkort voorbij, maar corona is niet weg. Het is daarom belangrijk dat iedereen zich houdt aan de geldende regels. Zo komen we samen verder!