Aanmelden Open Monumentendag

Algemeen

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 10 september 2022 worden verschillende monumenten opengesteld in Reimerswaal. Kijk voor meer informatie over de te bezoeken monumenten op www.openmonumentendag.nl.

In Bath worden daarnaast verschillende rondleidingen en een puzzelfietstocht georganiseerd. Kijk hieronder voor meer informatie over het programma en meld direct aan!

Rondleidingen en panoramatour door Bath

Je zou het op het eerste gezicht niet bedenken maar er schuilt een bijzondere historie achter het kleine dorpje Bath. Het dorp komt voort uit een in eind 18de eeuw gebouwd fort om de Schelde goed te kunnen controleren, te beschermen en tol te heffen. Tijdens de Open Monumentendag vertellen  verschillende inwoners van Bath u meer over deze bijzondere historie. De rondleiding start in het dorpshuis ‘de Tobbe’ waar een algemene presentatie wordt gegeven over Bath en het verdronken dorp Bath.

Vervolgens kunt u kiezen tussen twee rondleidingen

  • Rondleiding Bath langs interessante gebouwen zoals het oude kerkje, het gebouw met inscriptie en tot slot het voormalige wapenarsenaal van fort Bath. 
     
  • Panoramatour Bath langs de buitendijk waarbij de verdronken dorpen Rilland en Bath, de contouren van de vroegere fortificatie, het douanekantoor en het vroegere café aan de dijk aan de orde komen. Deze tour eindigt bij een overgebleven waterput van fort Bath. 

Puzzeltocht de Groene Kamers van Rilland

Daarnaast kunt u tussen 10:30 en 16:00 uur deelnemen aan een puzzelfietstocht. Deze interactieve fietsroute start vanaf dorpshuis ''De Tobbe'' en leidt u door het gebied van de Groene Kamers van Rilland.

Dit unieke gebied herbergt een interessante ontstaansgeschiedenis en er is hier op vele fronten al veel te zien en te beleven. Rijke, robuuste natuur wordt hier afgewisseld met landbouw en  opwekking van duurzame wind- en zonne-energie. Wij willen op een leuke wijze laten zien wat onze toekomstvisie voor dit gebied is.

Fiets mee met het hele gezin, los de puzzels op en wie weet wint u een leuke prijs!