Duurzaamheid

Wilt u iets doen aan de duurzaamheid of de levensloopbestendigheid van de woning? Of wilt u zelf energie opwekken door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen? Op deze pagina vindt u de informatie over subsidies en aantrekkelijke leningen die bij de gemeente bekend zijn.

 • Energiebesparing (subsidies en leningen)

  De gemeente Reimerswaal heeft op dit moment geen subsidieregeling voor alleen energiebesparende maatregelen. Landelijk bestaan er echter wel diverse subsidieregelingen en duurzaamheidsleningen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Zeeuws energieloket.

   

 • Duurzame particuliere woningverbetering (lening)

  Bent u eigenaar en bewoner van een particuliere woning in de gemeente Reimerswaal? Dan  kunt u een beroep doen op een lening om uw woning duurzamer of meer levensloopbestendig te maken. Dit kan door gebruik te maken van een lening tegen een vaste lage rente van 1% uit het provinciale Stimuleringsfonds. 

  lees verder
 • Provinciale Impuls Wonen - PIW (subsidie)

  De Provincie Zeeland heeft een Provinciale Impuls Wonen (PIW) ingesteld als uitwerking van het Omgevingsplan Zeeland 2012 – 2018. Het doel van de PIW is het toekomstbestendig maken van de particuliere woningvoorraad door het slopen, samenvoegen of opknappen van drie of meer particuliere woningen.

  lees verder
u bevindt zich hier:Home > Dienstverlening > Bouwen en Wonen > Duurzaamheid